Ekler Ágnes Képek | Érzelemfestészet – Eklerképek ajánló
15610
post-template-default,single,single-post,postid-15610,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Érzelemfestészet – Eklerképek ajánló

Érzelemfestészet – Eklerképek ajánló

Érzések. Színesek, sokfélék, pozitívak és negatívak. Olykor messze ragadnak minket, máskor ólomsúllyal telepednek a szívünkre. Mikor elôször találkoztam Ágnes képeivel egybôl egy-egy érzelem ugrott be, anélkül, hogy ismertem volna a képek címét. Egyszerûen lenyûgözött, hogy a sokszor megnevezhetetlen érzéseket hogyan képes elénk tárni a színeivel és ecsetvonásaival.

 

 

Ekler Ágnes körülbelül 9 éve kezdett festeni egy barátnôje hatására, aki egy kezdô festôkészlettel is meglepte ôt, és bár kezdetben sok kihagyással, ritkán festett, mindenképp megszerette ezt a tevékenységet, 4-5 éve pedig már olyan képeket fest, amiket szívesen megmutat másoknak is. Az idô elteltével már kiállításokon is találkozhattunk képeivel, illetve pár már gazdát is talált.

Munkáit a facebook oldalán, illetve weboldalán, az Eklerképeken tekinthetjük meg, ahol a galériában a képek mellett egy rövid ismertetôvel is meglep minket alkotójuk, amely által még közelebb érezhetjük magunkat, mint a festményhez, mint ahhoz, aki mindezek mögött áll.

Az én személyes kedvencem Ágnes „Még élek” címû festménye, melyhez a következô szöveget mellékelte:
„Igazából már nem élek, amit a gépen látok, mint szívverés, csak valami illúzió lehet. Minden fehér, eltûnt a sok szép szín, csak egy kis vér csordogál, de az is visszafogottan, szolidan, elnézést kérôen. Emlékszem pedig a színekre, szépek voltak szerettem ôket. „

 

Számomra ez a kép a küzdelmet jelenti. Benne van minden, a steril, rideg párnahuzatok fehérsége, a vörös, össze-összehúzódó lüktetés. Egyszerre van benne valami hanyatló gyengeség és erô, ahogy az élet mégis kiviláglik a sápadtságból, mégis ott van, mégis él és mégis színes.

… mert igenis ott vannak benne a színek, titkoltan, burkoltan, talán csak az utánuk való vágyakozás illúziójaként, de mégis ott vannak, benne vannak az alkotás minden apró részletében. Küzdenek a személytelenség, ridegség ellen, megmutatják, hogy még élnek.

Ekler Ágnes mûvészete érzelemfestészet. Ami nagyon hangsúlyos benne, az a színek és a formák szerepe, ahogy a sok apró, sokszor lényegtelennek is tûnô ecsetvonásból egyszer csak kialakul valami, ami bennünk is ott lapul valahol, akár a jelenben, akár az emlékeink sûrûjében.

Ezek a képek azonban nem csak a gyönyörködtetést szolgálják. Egyszerre szembesítenek minket önmagunkkal, adnak színt és alakot a bennünk lakozó érzelmeknek és tanítanak meg egy nagyon fontos dologra.

Arra, hogy minden érzelmet százszázalékosan meg kell élnünk, legyen az pozitív vagy negatív, kismértékû vagy hatalmas, hiszen csak így tudjuk feldolgozni azt, így juthatunk általuk elôbbre.

 

forrás: http://lenduletmagazin.hu/erzelemfesteszet-eklerkepek-ajanlo/

No Comments

Post A Comment